De toekomst maken we nu.

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Dat is soms beangstigend, maar het biedt ook kansen. Ik zit in de Tweede Kamer om te werken aan een vrij, veilig en welvarend Nederland, voor ons allemaal. En dat wil ik blijven doen. Daarom kan je op 22 november op mij stemmen.

Steun Queeny. Word vrijwilliger.
Foto Queeny Rajkowski

Foto: Claudia Rison

Focus-onderwerpen

Wie ben ik.

Ik ben opgegroeid in Arnhem en omstreken en woon ondertussen al 15 jaar in Utrecht. Tijdens mijn studententijd in Utrecht heb ik mijn huidige man leren kennen. We wonen nog steeds in Utrecht en verwachten ons eerste kindje. Ik heb graag mensen om mij heen en kan mij gelukkig prijzen met een grote liefdevolle familie en dierbare vrienden. In mijn vrije tijd sport en dans ik graag.

Voordat ik Tweede Kamerlid werd, heb ik gewerkt in het bedrijfsleven bij een MKB techbedrijf en heb ik de Utrechtse gemeenteraad gezeten. Voor mij is het belangrijk dat jij jouw leven kan leiden, zoals jij dat wil. Die vrijheid is de basis voor alle keuzes die ik maak in de Tweede Kamer.

Zoals je kan zien, heb ik een Poolse achternaam. Ik ben in Nederland geboren en getogen. Mijn familie komt deels uit Polen en deels uit Assen.

In de Koude Oorlog lieten mijn Nederlandse opa en Poolse oma alles achter en verhuisden met hun jonge gezin van Polen naar Nederland. Zij geloofden dat je in Nederland altijd wat van je leven kan maken. Ook ik geloof hierin. Dat betekent niet dat het leven altijd makkelijk is. Onverwacht kan je in een lastige positie belanden, zowel fysiek, mentaal als financieel. Dan is het aan de overheid om de juiste steun te bieden, zodat je weer verder kan.

Dat is voor mij de liberale belofte: als je bijdraagt aan de maatschappij, bijvoorbeeld doordat je werkt, je op het rechte pad blijft en respect toont voor anderen, je rond zou moeten kunnen komen en een leven opbouwen. En daar wringt de schoen helaas voor steeds meer mensen. Steeds meer mensen vragen zich af of ze het leven wat ze leiden nog wel kunnen betalen, willen graag verhuizen maar kunnen geen betaalbare woning vinden en maken zich zorgen of we alles nog wel aankunnen als Nederland.

Dit terwijl wereldwijde en technologische veranderingen enorme kansen bieden voor onze economie, veiligheid en kwaliteit van leven.

Het is tijd om de problemen van vandaag op te lossen en tegelijkertijd te werken aan een Nederland, dat werkt voor iedereen. Een Nederland waarin de liberale belofte door iedereen, jong en oud, in elke regio weer wordt gevoeld. Een vrijer, veiliger en welvarender Nederland.

Ik heb er enorm veel zin in om dit te gaan bereiken en daarom sta ik op de lijst voor de VVD op nummer 12. Ik hoop op jouw stem op 22 november! #kiesqueeny

Steun Queeny. Word vrijwilliger.

Blijf op de hoogte.

Volg mij op social media.